среда, 16. мај 2012.

POREKLO SRDJEVDANSKIH PORODICA (Ilići)


Ilići su dobili ime po Iliji Jovanovu (Jojinu). Ilija, Radoje i Simon su bili braća.

Ilija je imao sinove Perišu, Šćepana i Laketu. Od Periše i Šćepana su Ilići, a od Lakete Radule i Radonja, po kojima su prezime dobili Radulovići i Radonjići. Radonjići i Radulovići su sa Ilićima u bližem srdostvu nego sa Radojevićima i Simonovićima.
Ilići su se dosta sporo povećavali.
Od Šćepana rodonačelnika Jasenovaca, imaju 13 pasova, a od Ilije 10 pasova. Ilića je u petom pasu bilo 3, u šestom 5, u sedmom 11, u osmom 20, u devetom 38, u desetom 35, u jedanaestom 30, u dvanaestom 12 i u trinaestom 2. Muške potomke nije imalo 46 Ilića.
Ilići su najprje naselili na Ilijino Kućište, zatim na Pržića Brijeg, u Kućerice, u Jagodnju njivu, zatim u Grabinu, oko Tunjevačke glavice, a kasnije u Lučac i Slatinu, u Ockoj Gori.
I Ilići su se davno počeli iseljavati iz Jasenove. Tako su u Planu iz Slatine odselili Periša i Tadiša Radisavljevi, u Lješansku Nahiju Bojo Milutinov, a u Tursku njegov brat Bogdan, o kojem se ništa ne zna. Milovan Pujov koji je nestao u 2. sv. ratu je imao sina koji je živio i radio u Hjustonu u SAD. U Šahoviće je poslije 1924.god. odselio Janko Perišin (Turkov).

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.